Републиканци в Камарата на представителите (долната камара) повдигнаха  на министъра на вътрешната

...
Републиканци в Камарата на представителите (долната камара) повдигнаха  на министъра на вътрешната
Коментари Харесай

Републиканците ще импийчват министъра на вътрешната сигурност

Републиканци в Камарата на представителите (долната камара) повдигнаха  на министъра на вътрешната сигурност Алехандро Майоркас. Те са свързани с мигрантската рецесия по границата с Мексико - консерваторите желаят да отстранят Майоркас, тъй като е демонстрирал  " тенденциозен и систематичен отвод да съблюдава закона " (първото обвинение), както и че " умишлено е отправил погрешни изказвания и попречил законния контрол на Министерството на вътрешната сигурност " (второто обвинение).

" Тези обвинявания излагат ясни, безапелационни и неопровержими доводи за импийчмънт на министър Алехандро Майоркас ", сподели ръководителят на комисията по вътрешна сигурност на Камарата на представителите Марк Грийн.

" Резултатите от неговото нелегално държание са пагубни за нашата страна ", добави Грийн, който е създател на актовете с обвиняванията.

Министерството на вътрешната сигурност отвърна стремително с меморандум, в който се споделя, че републиканците " подкопаха напъните за реализиране на двупартийни решения и подцениха обстоятелствата, учените-прависти и специалисти и даже самата конституция в устрема си да отстранят безпричинно министър Майоркас ".
Първо обвиняване
Комисията по вътрешна сигурност подлага на критика използването от страна на Майоркас на стратегии за условно освобождение с цел събиране на фамилии, което разрешава на избрани задгранични жители да чакат в Съединени американски щати за имиграционни визи. Според консерваторите тези дейности са противозаконни. В първия обвинителен акт се твърди, че Майоркас би трябвало да насочи приоритетно ресурси за задържане на хора, които са минали нелегално границата.

Министерството на вътрешната сигурност посочи в неделя, че според Закона за имиграцията и поданството (INA) ведомството се е придържало " към наложителните условия в INA за задържане до оптималната допустима степен ", само че че " стандарт, изискващ 100% задържане, би означавал, че Конгресът е трябвало да в профил всеки министър след създаването на министерството " (то е сформирано през 2001 година - след офанзивите от 11 септември).
Второ обвиняване
Във втория обвинителен акт републиканците настояват, че Майоркас е отправил погрешни изказвания пред Конгреса, като е уверил, че границата е предпазена, както и че е попречил надзора на министерството.

" Конгресът има задължението да следи изпълнителната власт да постанова и извършва законите, които сме приели. Въпреки това министър Майоркас неведнъж отхвърли да го направи ", посочва Грийн.

" Неговото нелегално държание е тъкмо това, което основателите на конституцията ни дават посредством пълномощията за импийчмънт да коригираме. Време е да приемем съществено тази засегнатост против конституцията и американския народ ".

Демократите упорстват, че няма правно съображение за импийчмънт. 

" Това, което явно липсва в тези актове, е каквото и да е същинско обвиняване или даже парченце доказателство за тежки закононарушения или нарушавания – конституционен стандарт за импийчмънт ", сподели конгресменът от Мисисипи Бени Томпсън, демократ в комисията по вътрешна сигурност. " Това не трябва да ни изненадва, защото така наречен разследване на републиканците против министър Майоркас бе по удивителен метод лишено от обстоятелства ".
Импийчмънт - да. Отстраняване - не
Комисията по вътрешната сигурност ще прегледа обвиняванията за импийчмънт на Майоркас във вторник. При утвърждение в Камарата на представителите " гласуването ще се организира допустимо най-скоро по-късно ", увери ръководителят ѝ Майк Джонсън.

Майоркас най-вероятно ще бъде импийчнат, защото републиканците разполагат с болшинство в долната камара. Ще последва избор в Сената, при който министърът съвсем сигурно няма да бъде наказан и отхвърлен от служба, защото там демократите разполагат с болшинство.

Нещо повече - до момента в който за импийчмънт е достатъчнa поддръжката на обикновено болшинство в Камарата на представителите, за премахване в горната камара е нужен вотът на две трети от 100-те сенатори.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР